Prenumerera på vårt nyhetsmail
- få 10 % rabatt

Cykla snyggt och säkert med Hövding

Daniel Lindström tipsar om hur du cyklar snyggt och säkert i höst

Hövding Magazine / Inspiration

Daniel Lindström är mångårig modechef på tidningarna Café och King. Han cyklar varje dag och ger här sina bästa tips hur man kan kombinera sin Hövding med smarta och snygga kläder.

Hej Daniel. Vi pratade om stil och cykling i våras. Nu är det september. Cyklar du lika mycket fortfarande?
– Mer än någonsin!

Vad är det du gillar så mycket med cykling?
– Friheten. Och att man kan ta sig långa sträckor geografiskt på ganska kort tid. Häromdagen cyklade jag och en kompis från Södermalm i Stockholm ut till Saltsjöbaden, stannade där på ett fik och drack kaffe i solen, och sen cyklade vi hem. Vi förflyttade oss fem, sex mil på bara några timmar. Det är en underbar känsla.

Känner du likadant i stan?
– Absolut. Om jag ska gå på en middag eller en fest på kvällen tar jag nästan alltid min cykel (om det inte regnar eller snöar) för då kan jag bestämma helt själv när och hur jag vill ta mig hem. Nästa vecka kan ni se mig cykla i smoking och lackskor då jag ska på en fin middag haha.

Cykla snyggt och säkert med Hövding Cykla snyggt och säkert med Hövding

Apropå smoking, hur klär du dig annars i höst?
– Efter pandemin känner jag, och många andra, en stark längtan efter att klä upp mig igen. Vi har gått omkring hemma mellan soffan och zoom-möten i myskläder i ett och ett halvt år, jag vill ha lite mer dressat mode nu. Med det sagt tror jag inte att killar kommer gå omkring i kostym, skjorta och slips – det kommer bli en blandning av ”casual” och uppklätt.

Kan du ge ett exempel.
– Kostymer som är lösa i sin uppbyggnad och mjuka eller skrynkliga i sitt uttryck. Till kostymen kanske man har en stickad tröja eller polo i stället för skjorta. Ytterrockarna är också okonstruerade, alltså utan axelvaddar, då faller de annorlunda mot kroppen och uppfattas mycket ”slappare”.

Vilka är höstens nyckelplagg för killar?
– Skjortjacka, jeans som är lite vidare i passformen, outdoor-inspirerade snörkängor, stora, stickade tröjor och koftor med dragkedja i halsen. Och så behöver man, eftersom vi bor i Sverige, bra funktionsplagg. Till exempel en skaljacka som skyddar mot regn och vind. Under den kan man ha en lättviktsdunjacka som ett isolerande lager.

Vilka färger är det som gäller?
– Som vanligt på hösten skulle jag rekommendera svart, grått och marinblått när det gäller ”stora” ytterplagg. En ullrock i kamelfärg är också snyggt! Sen tycker jag att man kan våga använda mer starka färger i halsdukar, mössor och strumpor. Man adderar något som lyser upp lite!

Cykla snyggt och säkert med Hövding Cykla snyggt och säkert med Hövding

På tal om accessoarer, vad är bra att använda när man cyklar?
– Ryggsäck såklart. Överlägset bästa sättet att förvara och transportera sina prylar. Och säkert! Man vill inte ha en väska som hänger över axeln eller dinglar på styret. Sedan ett par bekväma sneakers och bra handskar. Jag har ofta samma handskar som jag springer i på vintern, med Windstopper-material, som skyddar mot vind och kyla.

Cykla säkert och hålla stilen – går det?
– Självklart. Se till att ha kläder som sitter nära kroppen och inte distraherar dig i trafiken. På bilden här intill har jag en rock i lagom längd så att den inte stör mig när jag sitter på sadeln. Den har dessutom ett bälte i midjan så att jag kan dra åt den hårt.

Hur tänker du kring Hövding-skalen och din övriga outfit?
– Färgstarka ”Brazil” är snyggt till ett enfärgat, lite mörkare ytterplagg. Då blir det exakt den accessoaren med färg som jag talade om tidigare. Jag gillar också nya ”Spectrum” mycket som passar en sportigare look, till exempel tillsammans med en teknisk skaljacka.

Hur viktig är säkerheten för dig?
– Det betyder allt. Fler och fler människor i städerna väljer cykeln som transportmedel vilket är positivt men det innebär också fler cyklister i trafiken. Man måste vara uppmärksam, ta det lugnt och ha bra skyddsutrustning, som ett Hövding-skal.

Populära produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Köp nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Skal Airbag Inside

Köp nu
Hövding 3 Cover Brazil

Hövding 3
+ Skal Brazil

Köp nu
Hövding 3 Cover Spectrum

Hövding 3
+ Skal Spectrum

Köp nu