E-bike Hövding

Upplev elcykel med vinden i håret

Hövding Magazine / Inspiration

Cyklar du ofta, men väljer bort cykeln när det är för kallt och blåsigt? Eller är du en inbiten bilförare som i hemlighet drömmer om ett liv i det fria när du ser elcyklarna susa förbi där du sitter i bilkön? Kanske är det dags att göra slag i saken och uppleva friheten med elcykel! Här kan du läsa varför vi på Hövding tycker du ska ge dig ut på jakt efter bästa elcykeln för dig.

Elcykel är bra för hälsan
Att cykla är den perfekta vardagsmotionen, oavsett du använder en vanlig cykel eller elcykel. Visst, en vanlig dam- eller herrcykel kräver lite mer styrka och flås, men att cykla elcykel är inte utan ansträngning. Du måste trots allt trampa och det ger ungefär samma effekt på kroppen som en rask promenad (du bestämmer själv vilket motstånd du vill ha). Men framför allt gör en elcykel att du cyklar oftare. Om det blåser kraftigt eller om det är väldigt kallt eller varmt, har nämligen mindre betydelse om du har en elcykel. Elmotorn tar hand om motvinden året om. När det är kallt behöver du inte svettas i dina varma vinterkläder. Och i sommarvärmen slipper du anstränga dig och kan njuta av det svalkande vinddraget.

Med en elcykel slipper du trängseln på bussar och tåg och vet exakt när du kommer fram.

E-bike Hövding

Pendla smidigt med elcykel
För många kan avståndet mellan hemmet och arbetet te sig avskräckande på en vanlig cykel. Med en elcykel är det inga problem. Du har ju alltid medvind och får draghjälp i alla uppförsbackar. För längre sträckor kan det i och för sig innebära att resan tar lite längre tid än med t ex bil. Men det vägs upp av pålitlighet och punktlighet. I en bil kan du aldrig vara riktigt säker på när du kommer fram. Rusningstrafik, bilköer och vägarbeten, listan kan göras lång av osäkerhetsmoment som påverkar restiden – och därmed dina egna stressnivåer. Kör du elcykel vet du oftast på minuten hur lång tid det tar från dörr till dörr. Om du reser med kollektivtrafik ställs du inför liknande problem när det gäller framkomlighet och bekvämlighet. Med en elcykel slipper du däremot trängseln på bussar och tåg och vet exakt när du kommer fram. Och du kan smidigt glida förbi det mesta i trafiken, även om du också behöver stanna vid rödljus då och då.

Tänk bara på alla avgaser som du inte släpper ut och alla liter bensin som du inte använder.

Trampa för miljön och spara pengar
Om du låter bilen stå oftare och istället använder elcykeln gör du en insats för miljön. Tänk bara på alla avgaser som du inte släpper ut och alla liter bensin som du inte använder (och därför inte behöver betala för). Du behöver heller inte betala dyra pengar för parkering, eller riskera parkeringsböter. Reser du regelbundet med kollektivtrafik, finns det pengar att spara in på busskortet. Att du samtidigt bidrar till att minska bullret i stadsmiljön är en bonus som alla får del av.

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Säkerheten extra viktig med elcykel
Med en bra elcykel kan du ligga och köra långa sträckor i 25 km/h. Det låter kanske inte så mycket, men det är ändå en hastighet som för respekt med sig och det är viktigt att anpassa sin cykling därefter. Cykelhjälm är en självklarhet, och väljer du en Hövding får du inte bara världens säkraste cykelhjälm, utan kan även känna vinden i håret under årets varma dagar. Vintertid erbjuder Hövding fördelen att du kan ha en varm mössa på huvudet. Så frågar du oss borde flera skaffa en elcykel, testa en Hövding och njuta av friheten i fulla drag! Du kan läsa mer om Hövding här.

Populära produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Köp nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Skal Airbag inside

Köp nu
Hövding 3 Cover Hi-Vis

Hövding 3
+ Skal Hi-Vis

Köp nu
Hövding 3 Cover Leopard

Hövding 3
+ Skal Leopard

Köp nu