Information om Hövding App

Vi upplever för närvarande tekniska problem med Hövding App. Vi jobbar hårt för att åtgärda problemen.

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding är säkraste huvudskyddet någonsin enligt stort franskt cykelhjälmstest

Hövding Magazine / Säkerhet

Ingen cykelhjälm har någonsin uppvisat så bra resultat i de tester som det oberoende franska testinstitutet Certimoov genomför på Strasbourgs universitet. Hövding visade på överlägsen skyddsförmåga och en drastiskt minskad risk för hjärnskador vid alla typer av fall från cykel.

Certimoov har utvecklat ett testprotokoll för att objektivt testa olika hjälmars skyddsförmåga under former som efterliknar verkligheten så mycket som möjligt. I testet 2020 testades 47 hjälmar för vuxna och Hövding fick högsta betyg. Det var till och med så, att under alla år som Certimoov genomfört sina tester har ingen cykelhjälm visat på så bra skyddsförmåga som Hövding.

Certimoov testar mer än teststandarden
För att en cykelhjälm ska få lov att säljas inom EU måste den bli certifierad enligt Regulation (EU) 2016/425 of 9 March 2016 on personal protective equipment (the PPE regulation). Teststandarden mäter dock endast hjälmens stötupptagning vid raka islag. Certimoov har gått längre genom att utveckla ett test för att även se hur hjälmen klarar rotationsvåld, som är en stor risk för hjärnan vid cykelolyckor. Certimoovs test återskapar sneda islag, och genom att använda en modell av en hjärna kan de mäta effekten på hjärnan vid en kollision. Hjälmarna graderas sedan efter uppnådd säkerhetsnivå med stjärnor från 0 till 5.

Hövding Stories

Hövding slog alla med häpnad
I de omfattande cykelhjälmstester som Certimoov blivit kända för, har ingen cykelhjälm varit i närheten av så bra resultat som Hövding.  I testrapporten skriver forskarna på Strasbourgs universitet så här:

”Det framstår tydligt att Hövdings skydd minskar risken för hjärnskador väsentligt vid alla olika slagförhållanden.”

Resultaten visar att Hövdings skyddssystem har en hög skyddsförmåga med ett betyg på 4,5 stjärnor, de bästa övriga hjälmar som testades kom upp till 4 stjärnor. Intressant är att Hövding även skyddar ordentligt under sidoslag och under sned påverkan som leder till rotation. Det framstår tydligt att Hövdings skydd minskar risken för hjärnskador väsentligt vid alla olika slagförhållanden. Vid sneda islag är riskminskningen till och med drastisk.

I testrapporten framhäver forskarna särskilt två viktiga egenskaper hos Hövding:
– Airbagen skyddar nackpartiet och bakre delen av huvudet på ett optimalt sätt.
– Airbagens skydd mot hjärnskador är bättre än någon annan hjälm som testinstitutet testat under alla år.

En testmetod utvecklad av Strasbourgs universitet
Bioingenjörer vid universitetet i Strasbourg har sedan 1990 studerat biomekaniken kring huvudtrauma som drabbar förare av cyklar och motorcyklar vid olyckor. 2014 startades ett samarbete med stiftelsen MAIF, vilket blev startpunkten för utformningen av en testbank och en konsekvensanalysmetod. I arbetet inkluderades även en stor fransk motorcykelförening, Mutuelle des Motards, vilket ledde fram till dagens Certimoov. I 2020 års tester samarbetade Certimoov även med tre andra nationella och internationella organisationer inom forskning och testning: ICRT (International Consumer Research and Testing), DSR (Délégation à la Sécurité Routière) och ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club).

LÄS MER: Hövdings testresultat från Certimoov

Populära produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Köp nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Skal Airbag inside

Köp nu
Hövding 3 Cover Hi-Vis

Hövding 3
+ Skal Hi-Vis

Köp nu
Hövding 3 Cover Leopard

Hövding 3
+ Skal Leopard

Köp nu