Hövding bäst i test

Hövding giver overlegen beskyttelse ifølge Folksam

Hövding Magazine / Sikkerhed

For at hjælpe forbrugerne med at vælge den rette cykelhjelm, gennemfører det svenske forsikringsselskabet Folksam hver år tests af forskellige cykelhjelme på det europæiske marked. Hövding deltog selvfølgelig i den omfattende test – og fik højeste karakter.

Ifølge Folksams statistik fra virkelige ulykker, havde to ud af tre hovedskader, som rammer cyklister, kunnet undgås, hvis cyklisten havde båret hjelm. En cykelhjelm er en enkel og fantastisk forsikring, og Hövding har den bedste dækning. I Folksams test for 2020 viste Hövding overlegen beskyttelse imod hovedskader.

Godkendt personligt værnemiddel
Alle cykelhjelme skal være certificeret i henhold til Forordning (EU) 2016/425 af 9. marts 2016 om personlige værnemidler (PPE-forordningen). For at en cykelhjelm skal kunne klassificeres som et personligt værnemiddel og have lov til at sælges i EU, skal den klare disse certificeringstests. De tests, som Folksam gennemfører, går dog længere end lovens krav.

I Folksams test for 2020 viste Hövding overlegen beskyttelse imod hovedskader.

Folksams tests omfatter også rotationsvold
I de nuværende tests frigøres hjelmen mod en flad overflade, hvilket kun vurderer energiabsorptionen ved et lige slag. Dette afspejler ikke ulykkesforløbet ved en cykelulykke fuldt ud, idet cyklisten ofte falder med en skrå vinkel mod underlaget. Ved skråt islag udsættes hovedet og hjernen for farlige rotationskræfter, såkaldt rotationsvold, hvilket kan forårsage alvorlige skader. Derfor tester Folksam også skrå islag (præcis som vi gør på Hövding i vores egne udviklingstests).

Testene, som hjelmene udsættes for
I testen blev sikkerhedsniveauet på 27 forskellige cykelhjelme undersøgt gennem kollisionstest, hvor hjelmenes beskyttelsesevne ved cykelulykker med forskellige islagsvinkler blev testet i henhold til følgende:

  • Skråt stød mod overdelen af hjelmen
  • Skråt stød mod siden af hjelmen
  • Skråt stød mod forreste del af hjelmen
  • To lige stød for at måle hjelmens stødoptagelse

Den i særklasse mest almindelige hovedskade ved fald fra en cykel er hjernerystelse. En sådan skade opstår først og fremmest ved skrå slag mod jorden, og derfor betoner Folksam, at de tre skrå slagtests vejer tungere end de to tests, som måler stødabsorberingsevnen.

“Overlegent bedste testresultat både vedrørende stødoptagelse og ved skrå stød.”

Højeste karakter til Hövding
Hövding viste med betryggende marginal godkendte resultater i alle stødtestene og havde ifølge rapporten ”overlegent bedste testresultat både vedrørende stødoptagelse og ved skrå stød”. Når vi taler målt risiko for hjerneskade ved skrå stød mod forreste del af hjelmen havde Hövding laveste værdier af alle (maks. 12 procents risiko for hjernerystelse).

Hövding Bra val Folksam

Udmærkelsen ”Bra val”
De hjelme, der får det bedste samlede resultat i Folksams test får mærkningen ”Bra Val” (Godt valg). I 2020-testen fik otte hjelme udmærkelsen. Disse var alle 15 procent bedre end den middelgode hjelm og havde gode resultater i alle tests. Det, der hævede Hövding over de andre, var blandt andet den lave stødoptagningsværdi (den næstbedste hjelm i testen havde tre gange så høj værdi). Folksams test er en bekræftelse af Hövdings fænomenale beskyttelsesevne, navnlig med tanke på, at deres tests er barske og går meget længere, end hvad loven kræver. Vil du læse hele Folksams test, finder du den her.

Populære produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Køb nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Cover Airbag Inside

Køb nu
Hövding 3 Cover Hi-Vis

Hövding 3
+ Cover Hi-Vis

Køb nu
Hövding 3 Cover Leopard

Hövding 3
+ Cover Leopard

Køb nu