Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding er den sikreste hovedbeskyttelse nogensinde

Hövding Magazine / Sikkerhed

Ingen cykelhjelm har nogensinde vist så gode resultater i de tests, som det uafhængige franske testinstitut Certimoov gennemfører på Strasbourgs universitet. Hövding viste overlegen beskyttelsesevne og en drastisk reduceret risiko for hjerneskader ved alle typer af fald fra cykler.

Certimoov har udviklet en testprotokol til effektivt at teste forskellige hjelmes beskyttelsesevne under former, der efterligner virkeligheden så meget som muligt. I testen i 2020 testedes 47 hjelme for voksne, og Hövding fik højeste karakter. Det er endog sådan, at i alle de år, hvor Certimoov har gennemført deres tests, har ingen cykelhjelm vist så god beskyttelsesevne som Hövding.

Certimoov tester mere end teststandarden
For at en cykelhjelm får tilladelse til at sælges i EU, skal den certificeres i henhold til Forordning (EU) 2016/425 af 9. marts 2016 om personlige værnemidler (PPE-forordningen). Standarden måler dog kun hjelmens stødoptagelse ved lige nedslag. Certimoov er gået længere ved at udvikle en test til også at se, hvordan hjelmen klarer rotationsvold, som er en stor risiko for hjernen ved cykelulykker. Certimoovs test genskaber skrå nedslag, og ved at anvende en model af hjernen, kan dette måle effekten på hjernen ved en kollision. Hjelmene gradueres derefter efter opnået sikkerhedsniveau med stjerner fra 0 til 5.

Hövding Stories

Hövding gjorde alle forbløffede
I de omfattende cykelhjelmtests, som Certimoov er kendt for, har ingen cykelhjelm været i nærheden af et så godt resultat som Hövding. I testrapporten skriver forskerne på Strasbourg Universitet således:

”Det fremstår tydeligt, at Hövdings beskyttelse mindsker risikoen for hjerneskader væsentligt ved alle forskellige slagforhold.”

Resultaterne viser, at Hövdings beskyttelsessystem har en høj beskyttelsesevne med en karakter på 4,5 stjerner, de bedste øvrige hjelme kom op på 4 stjerner. Det er interessant, at Hövding også beskytter godt ved sidenedslag og under skrå påvirkning, som fører til rotation. Det fremstår tydeligt, at Hövdings beskyttelse mindsker risikoen for hjerneskader væsentligt ved alle forskellige slagforhold. Ved skrå nedslag er mindskningen af risikoen til og med markant.

I testrapporten fremhæver forskerne navnlig to vigtige egenskaber hos Hövding:

  • Airbaggen beskytter nakkepartiet og den bageste del af hovedet på optimal vis.
  • Airbaggens beskyttelse imod hjerneskader er bedre end nogen anden hjelm, testinstituttet har testet i alle årene.

En testmetode udviklet af Strasbourgs universitet
Bioingeniører ved universitetet i Strasbourg har siden 1990 studeret biomekanikken omkring hovedtraumer, som rammer cyklister og motorcyklister i forbindelse med ulykker. I 2014 indledtes et samarbejde med MAIF-fonden, hvilket blev startskuddet til udformningen af en testbank og en konsekvensanalysemetode. I arbejdet inkluderedes også en stor fransk motorcykelforretning, Mutuelle des Motards, hvilket ledte frem til de nuværende Certimoov. I 2020-testene samarbejdede Certimoov også med tre andre nationale og internationale organisationer inden for forskning og testning. ICRT (International Consumer Research and Testing), DSR (Délégation à la Sécurité Routière) og ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club).

LÆS MERE: Hövdings testresultat fra Certimoov

Populære produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Køb nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Cover Airbag Inside

Køb nu
Hövding 3 Cover Hi-Vis

Hövding 3
+ Cover Hi-Vis

Køb nu
Hövding 3 Cover Leopard

Hövding 3
+ Cover Leopard

Køb nu