Spring bike

Fem tips til at forårssikre din cykel

Hövding Magazine / Inspiration

Nu er det tid at gøre din tohjulede ven klar til livet i det frie. Her har vi samlet fem enkle tips til en sikrere cykelsæson. Følg dem, så er du snart oppe på sadlen og suser afsted i forårssolen. Og glem ikke cykelhjelmen!

1. Vask vintersnavset væk
Uanset om du har cyklet hele vinteren eller ej, så har din cykel formodentlig samlet en del snavs og trænger til at blive vasket. Har du en elcykel, så forbereder du vasken ved at tage batteriet af og lægge plastfolie over displayet (som ekstra sikkerhedsforanstaltning, men det er ikke nødvendigt). Skyl cyklen og anvend derefter lunkent vand og en børste til at give cyklen en rigtig omgang fra top til tå. Med en tandbørste kan du komme ind i alle kroge. Rengøringsmiddel behøves egentlig ikke, men en mild sæbe eller sæbevand fungerer godt. Afskyl cyklen igen. Tør kæden med en klud og giv den straks olie. Gør du ikke det, kan den hurtigt begynde at ruste. Tør overflødig olie væk.

Dækkenes tilstand er af yderste vigtighed, både for hurtigheden og sikkerheden.

2. Også cykeldækkene kan have brug for et pitstop
Dækkenes tilstand er af yderste vigtighed, både for hurtigheden og sikkerheden. Kontroller derfor trykket i dækkene. Med mudrede dæk bliver det som bekendt hårdere at cykle, og det går langsommere. Kontroller også dækkenes mønster, og at de ikke er sprækket i siderne. Et slidt dæk giver dårligere vejgreb, og risikoen for punkteringer øges. Husk også på at føle på egerne og kontrollere, at de sidder fast. Løse eger bevirker, at hjulet begynder at blive skævt, og fortsætter du med at cykle, kan selve fælgen blive skæv og skulle udskiftes.

Spring bike

3. Spænd møtrikker og stil dig på bremsen
En cykel er som et møbel, du selv monterer, sommetider skal møtrikkerne spændes til efter noget tids brug. Kontroller også, at styret sidder ordentligt fast og træk i kæden for at se, om den er tilpas stram (ikke mere end 1 cm op og ned). Tag derefter cyklen på en prøvetur for at teste bremserne. Hvis de ikke bremser, som de skal, og du har fælg- eller skivebremser, kan du justere dem oppe ved styret. Det kan også være, at klodser og belægning er så slidt, at de skal skiftes ud. Hvis du ikke vil justere bremserne selv, så indlever cyklen på et cykelværksted, så du kan føle dig helt tryg ved cyklens funktion og sikkerhed.

Afbrøv også din ringeklokke, så du er sikker på, at den gør sit arbejde.

4. Det der ses og høres mest vinder
Selv om vi går mod lysere tider, er det vigtigt at cykellygten fungerer både for og bag, og at alle reflekser er hele og rene. Afbrøv også din ringeklokke, så du er sikker på, at den gør sit arbejde, når du passerer naboen ned ad bakke på vejen hjem.

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

5. Och så det viktigaste av allt
Nu står din cykel skinnende ren i cykelstativet, og du er klar til at kaste dig ud i trafikken. Men hvordan beskytter du dig? En godkendt cykelhjelm er en selvfølge. Uanset type. Hos Hövding ser vi alle cykelhjelmsbrugere som helte. Hvad vi kan tilbyde, er verdens sikreste cykelhjelm. En cykelhjelm, der egentlig ikke er en hjelm, men en airbag, der bliver til en hjelm. På 0,1 sekund. Ganske hurtigt eller hvad? Læs gerne mere om Hövding her.

Hav en skøn cykeltur i solen!

Populære produkter

Hövding 3 - Airbag for urban cyclists

Hövding 3
 

Køb nu
Hövding 3 Cover Airbag Inside

Hövding 3
+ Cover Airbag Inside

Køb nu
Hövding 3 Cover Hi-Vis

Hövding 3
+ Cover Hi-Vis

Køb nu
Hövding 3 Cover Leopard

Hövding 3
+ Cover Leopard

Køb nu